Πολιτική Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων
Η ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ Α.Ε. θεωρεί ότι η επιτυχία της εξαρτάται από τη συνεχή παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών της.
Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι η τυποποίηση εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιόλαδου που ικανοποιεί τις απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής, όπως και τις ανάγκες των καταναλωτών.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία δεσμεύεται να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και να εφαρμόζει διαδικασίες που ενισχύουν την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων στο προσωπικό της. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη να διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μέσω της αποτελεσματικής εκτέλεσης των καθηκόντων τους.
Δεσμεύσεις της εταιρείας
Η διοίκηση και κάθε εργαζόμενος δεσμεύονται:
- Στην πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί ασφάλειας τροφίμων και την αυθεντικότητα των προϊόντων.
- Στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών διοίκησης, περιβαλλοντικής διαχείρισης και κοινωνικής ευθύνης.
- Στην καθιέρωση και διατήρηση συστήματος H.A.C.C.P., το οποίο αναγνωρίζει, αξιολογεί και ελέγχει τους κινδύνους σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διανομής.
- Στην εφαρμογή της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια τροφίμων και τους κανόνες καλής βιομηχανικής πρακτικής.
- Στην παραγωγή και αποθήκευση προϊόντων που πληρούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών, τη βιωσιμότητα της εταιρείας και τις περιβαλλοντικές ευθύνες του προσωπικού.
- Στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζοντας ηθικές εμπορικές πρακτικές και ασφάλεια προϊόντων.
- Στην καθιέρωση στρατηγικών ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων μέσω ετήσιου επιχειρηματικού σχεδιασμού.
- Στην εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία των στρατηγικών μας με συνεργάτες και ενδιαφερόμενα μέρη.
- Στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα ISO 22000, ISO 9001, IFS.
- Στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων δίκαιων αποδοχών, ωραρίων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας στον χώρο εργασίας.
- Στην προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την εφαρμογή μέτρων υγείας και ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον.
- Στη διατήρηση αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων μέσω εσωτερικών και εξωτερικών ελέγχων.
- Στη συνεργασία με προμηθευτές που συμμερίζονται τις ίδιες δεσμεύσεις για ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων.
- Στην καθιέρωση ετήσιων στόχων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και την εκπαίδευση των εργαζομένων στην εφαρμογή τους.
Η εταιρεία εφαρμόζει ένα σύστημα σχεδιασμού, παρακολούθησης και συνεχούς βελτίωσης, διαχειρίζεται αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων ISO 22000, ISO 9001, IFS.
Η Διοίκηση
ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ